Gengigel Home | Oracoat

Gengigel® producten

klik op de afbeelding voor meer info
klik op de afbeelding voor meer info
klik op de afbeelding voor meer info
klik op de afbeelding voor meer info

Waar te koop?

• De zelfstandige drogist zoals DA, Drogist Bewust Beter en G&W.
• Diverse online shops zoals deonlinedrogist.nl, deonlinetandarts.nl

De werkzame stof in Gengigel is hyaluron

Hyaluron komt van nature voor in het menselijk lichaam, in het bijzonder geconcentreerd in de buitenste lagen van gezond tandvlees. Het zorgt hier voor het herstel van het weefsel. Door het extern toevoegen van hyaluron in de vorm van Gengigel® herstelt de verstoring van de structuur van het parodontale bindweefsel. Het gaat zwelling tegen en heeft een bloedstelpende werking (hemostatisch).

Voor toepassing in de mond wordt voor hyaluron met hoog moleculair gewicht gekozen, omdat dit een maximale hechting aan de slijmhuid garandeert. Het wordt op een biotechnologische wijze geproduceerd uit niet dierlijke stoffen, waardoor het volkomen zuiver is. Indicaties voor de toepassingsmogelijkheden voor herstel en reconstructie van het parodontale weefsel van hyaluron in de mond zijn ontstekingsverschijnselen zoals: gingivitis (zwangerschaps-gingivitis), parodontitis, terugtrekkend tandvlees, bevordering van het weefselherstel bij implantaten, doorkomen van de eerste tandjes en bestrijden van aften.

Hyaluron verzorgt talrijke fysiologische functies. Het herstelt de verstoring van de structuur van het parodontale bindweefsel. Het reguleert de doorlaatbaarheid van de cellen, waardoor het binnendringen van micro-organismen verhinderd wordt. Het gaat zwelling tegen en heeft een hemostatische werking.

Voor toepassing in de mond wordt voor biotechnologisch hyaluron met hoogmoleculair gewicht (Gengigel®) gekozen, omdat dit een maximale hechting aan de slijmhuid garandeert en volkomen zuiver is. In tegenstelling tot het hyaluronmolecuul dat in de cosmetica gangbaar is, waar dit een rimpelopvullende functie heeft, is het hyaluronmolecuul voor orale toepassing kleiner, waardoor dit door de mucosa kan sijpelen en daardoor een integraal deel van het wondhelingsproces vormt.

Hyaluron, zoals verwerkt in Gengigel, is een zacht helende promotor en ontstekingsreducer, waarvoor primair het bevorderen van de genezing van een gingivale ontsteking – gingivitis, parodontitis - geldt. Bovendien kent hyaluron nog vele andere nuttige toepassingen, zoals het bevorderen van weefselherstel en verlichten van pijn na een extractie of andere kleine chirurgische ingrepen, maar ook bij aften, een pijnlijke mond door beugel, gebitsprothese of voedselbrandwond en het bevorderen van weefselherstel na het plaatsen van implantaten.

Biotechnologisch Hyaluron

Hyaluron is een visceuse stof en komt van nature in ons lichaam voor. Het lichaam van de gemiddelde mens bevat ca. 15 gram hyaluron. Veelal geconcentreerd in specifieke delen zoals bijv. de buitenste lagen van gezond tandvlees, waar het belangrijke fysiologische functies vervult..

Hyaluron is het hoofdbestanddeel van de extracellulaire matrix (de grondsubstantie) van het bindweefsel. Dit is de natuurlijke stof waarin alle cellen van ons lichaam groeien en leven. Hyaluron is en mucopolysaccharide, behorende tot de veel voorkomende groep van natuurlijke stoffen, glycosaminoglycanen

Missie en visie

Het Gengigel® project is voortgekomen en ontwikkeld om een antwoord te geven op de huidige internationale vraag naar oplossingen voor aandoeningen waarvoor recentelijk geen adequate remedie voorhanden was. Hoewel de eigenschappen van hyaluron (hyaluronan) in de medische wereld bekend zijn bij de behandeling van talrijke aandoeningen, is het gebruik ervan bij de behandeling van mondziekten zeer innovatief.

De onder de productnaam Gengigel® op de markt gebrachte producten kunnen hierdoor aangemerkt worden als producten met een hoog technologisch gehalte en kunnen binnen het toepassingsgebied beschouwd worden als het momenteel hoogst haalbare in de huidige ontwikkeling.

De producten kunnen, eventueel in combinatie of aanvulling met andere middelen, een oplossing bieden voor veel voorkomende aandoeningen in de mond.